КОНДИТЕРСКИЕ ИНГРЕДИЕНТЫ

АГАР-АГАР

Агар-агар - қызыл және қоңыр балдырлардың ұнтағы, желатинді көкөніс алмастырғыш. Ол
95-100 C-қа дейінгі температурада ғана ериді, ол басқа табиғи желедерден өзгеше.⠀
35-40 C-қа дейін салқындаған кезде ол таза және күшті гельге айналады.
85-95 C-қа дейін қыздырғанда қайтадан сұйық ерітіндіге айналады, қайтадан 35-40 C температурада гельге айналады. Бұл өте қызықты метаморфозалар 

Сорпалар, тұздықтар, балмұздақ, мармелад, шайнайтын кәмпиттер, пастилкалар және т.б. өндірісінде қоюландырғыш ретінде қолданылады.